Siirry sisältöön

Kokemus kohtaa uteliaisuuden - miten luonnossa seikkailu tukee lapsen ja isovanhemman suhdetta?

Julkaistu 12.04.2022 - Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelut
Millainen isovanhempi sinä olet? Tuntuuko roolisi sinulle sopivalta, entä miten isovanhemmuuden luonne on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten varrella? Mitä isovanhemman rooliin kuuluu perheessä, jossa on neurokirjon lapsia ja miten isovanhemman ja lapsenlapsen suhdetta voi tukea luontolähtöisten menetelmien avulla? Video kannustaa pohtimaan tämänkaltaisia kysymyksiä ja tarjoaa jos ei valmiita vastauksia niin ainakin ajatuksia siitä, mistä suunnista etsiä lisätietoa aiheesta.
Markus Mattsson , Hankepäällikkö, psykologi, eräopas, tutkija - MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö
Taina Salmi , Isovanhempi - Isovanhemmat ja lapset metsään!
Milla Roos , Toiminnanjohtaja - Varsinais-Suomen FinFami
Tuottanut Aamos Kuntoutus- ja terapiapalvelut

Video on Isovanhemmat ja lapset metsään! -toiminnan hankepäällikkö Markus Mattssonin puheenvuoro Turun Kaupunginkirjastolla 18.2.2022 osana Varsinais-Suomen Mielenterveysomaiset FinFamin Mielen Tukena -luentosarjaa; puheenvuoron otsikkona on “Kokemus kohtaa uteliaisuuden – miten luonnossa seikkailu tukee lapsen ja isovanhemman suhdetta?” Mukana myös Isovanhemmat ja lapset metsään! -toimintaan osallistunut isovanhempi Taina Salmi.

Markuksen puheenvuoro käsittelee isovanhemmuutta ilmiönä, isovanhemman ja lapsenlapsen välisen suhteen tukemista sekä erityisesti isovanhemman roolia ja asemaa neurokirjon lapsen perheessä. Taina kertoo kokemuksistaan Isovanhemmat ja lapset metsään! -toimintaan osallistuneena isovanhempana.

Luento sopii katsottavaksi isovanhemmille, vanhemmille, sosiaali-, terveys- ja sivistyalan ammattilaisille sekä järjestötoimijoille. Luento voi toimia keskustelua herättävänä materiaalina erilaisissa isovanhemmille tarkoitetuissa vertaisryhmissä.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Uusi vuosi on mahdollisuus uuteen työelämässä ja parisuhteessa!

Uuden vuoden lupaukset liittyvät usein omaan hyvinvointiin ja ne unohtuvat nopeasti. Voisiko sinun uudenvuoden lupauksesi ensi vuonna liittyä...

Tekeekö ylikuormittuneisuus tuhoa parisuhteessasi etkä sumupilvessäsi sitä edes huomaa?

Ylikuormittuneisuus vie huolestuttavan paljon tilaa parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista. Tunnistatko itsesi tai läheisesi tästä tekstistä?

Uusperheiden StepApp-valmennukset® Keski-Uudellamaalla

Viiden viikon maksuton StepApp-valmennus® tarjoaa tietoa, tukea ja työkaluja uuspareille esimerkiksi bio- ja bonusvanhemmuuteen, uusparisuhteeseen...