BETA Siirry sisältöön

Monikulttuuriset Uusperheet TeemaChat/ ONLINE CHAT FOR MULTICULTURAL BLENDED FAMILIES

19.09.2019 klo 20:00 - 21:30 - Tuottanut Suomen Uusperheiden Liitto ry

Uusperheen muodostaminen on aikuisten valinta, joka vaikuttaa myös lapsiin. Mitä tapahtuu kun uuden parisuhteen myötä perheeseen tulee myös uusi kieli ja kulttuuri? How is everyday life in a multicultural blended family and what kind of challenges do step-families face?

Please scroll down for information in English

Uusperheellä tarkoitetaan perhettä, jossa vain toinen pariskunnan aikuisista on lapsen tai lasten biologinen vanhempi. Yhä suurempi osa lapsiperheistä on uusperheitä ja heistäkin kasvava osa elää arkea, jossa yhdistyvät eri kulttuurit ja kielet.

Jokaisessa parisuhteessa yhdistyvät erilaiset taustat ja tavat, mutta monikulttuurisissa perheissä maahanmuutosta johtuvat ylirajaiset perhesuhteet, eri kielet ja erilaiset kulttuuriin ja vuorovaikutukseen liittyvät kysymykset tuovat omat lisämausteensa soppaan. Uusi kumppani saattaa tuoda perheeseen mukanaan myös uuden uskonnon, juhlapyhät ja traditiot.

Suomen Uusperheiden Liitto ry:n ja Familia ry:n yhdessä järjestämässä verkkokeskustelussa teemoina on monikulttuurisen uusperheen erilaiset arjen haasteet ja selviytymistavat. Miten teidän perheessänne sovitetaan yhteen erilaiset kielet ja kulttuurit? Miten pidätte yllä ylirajaisia perhesuhteita? Miten olette puhuneet näistä asioista lapsille? Miten lapset suhtautuvat esim. uuteen kieleen, uskontoon, uusiin ruokailutottumuksiin tai juhliin?

ONLINE CHAT FOR MULTICULTURAL BLENDED FAMILIES ON 19.9
How is everyday life in a multicultural blended family and what kind of challenges do step-families face? These questions are among the topics discussed in an online chat organised by Familia and The Stepfamily Association of Finland. How do you blend cultures and languages in your family? How do you maintain cross-border relationships with friends and family members? How have your children reacted to the changes (a new language, a new religion, new family traditions and/or new foods, for example)?

Keskustelun kielinä suomi ja englanti.

Chat on päättynyt.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Emotionellt fokuserad parrelationskurs

Med denna nätkurs önskar vi ge verktyg för att förbättra närheten i er parrelation och ge verktyg för att kunna lösa konflikter. Det är...