Siirry sisältöön

Väestöliiton parisuhdepuhelin

Soittoajat

Ti klo 13-15

To klo 13-15

Väestöliiton valtakunnallinen parisuhdepuhelin palvelee numerossa 040 6794770. Palvelu on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille. Puheluihin vastaavat Väestöliiton asiantuntijat. Palvelemme teitä tiistaisin ja torstaisin klo 13-15. Palvelu tarjoaa keskusteluapua parisuhteen huoliin ja pulmiin.

Väestöliiton parisuhdepuhelin on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille, jotka kaipaavat tukea parisuhteen kysymyksiin. Yhteyttä voi ottaa, vaikka varsinaista ongelmaa tai kriisiä ei vielä olisikaan. Oikeita tai vääriä kysymyksiä ei ole. Numeroon on mahdollista soittaa nimettömänä.  Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan eteenpäin. Puhelimessa voi myös varata jatkokeskusteluajan asiantuntijan kanssa, jos se on tarpeellista.

Keskustelu on luottamuksellista ja päivystäjä vaitiolovelvollinen. Päivystäjällä on kuitenkin lastensuojeluilmoitusvelvollisuus, mikäli puhelussa tulee ilmi lapsen terveyden tai hyvinvoinnin vaarantavia asioita. Puhelusta maksat tavallisen puhelun hinnan.

Jos puhelin on ruuhkainen, voit ottaa myös yhteyttä Väestöliiton Perhepulma -chattiin, joka on avoinna ma-pe 9:30-11:30.

Muita Väestöliiton maksuttomia palveluita parisuhdekysymyksiin löydät tästä.

Mikäli sinulla on akuutti ongelma, käänny oman terveyskeskuksesi tai Valtakunnallisen kriisipuhelimen puoleen.

Perheväkivaltatilanteissa saat apua parhaiten ensi- ja turvakodeista tai soittamalla Nollalinjaan tai Naisten Linjaan.

Parisuhteen kysymykset saattavat olla niin henkilökohtaisia, että niistä keskusteleminen on joillekin puhelimitse helpompaa kuin kasvotusten.

PALVELUMME OVAT KESÄTAUOLLA HEINÄKUUN AJAN. AVAAMME JÄLLEEN 3.8.2020 ALKAVALLA VIIKOLLA.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Etäsuhde - tukea ja tietoa Väestöliitosta

Väestöliiton etäsuhdekyselyssä 2019 ilmeni, että etäsuhteessa elävät kaipaavat tukea parisuhteisiinsa. Etäsuhteissa tarvitaan samoja...

Etäsuhde - vältä ongelmat, onnistu yhteen muutossa

Etäparina te olette olleet yhdessä jo kauan ja nyt vihdoin muutatte yhteiseen kotiin. Enää ei ole kahta kämppää, jotka maksavat rahaa. Enää...

Nuori aikuinen, näin pidät parisuhteesi koossa koronan aikaan

Pariterapiassa parien yleisin toive on, että he voisivat olla enemmän yhdessä. Meillä on liian vähän aikaa, ja kiire vaivaa, he sanovat. Nyt...