Siirry sisältöön

Isovanhemmille tukea Sukupolvien sopu toiminnassa keväällä 2021

Julkaistu 09.02.2021 - Tuottanut Väestöliitto
Kaipaatko henkilökohtaista keskusteluapua tai ohjatun ryhmän vertaistukea isovanhemmuuden pulmiin? (korona-aikana etänä) Väestöliiton Sukupolvien sopu tarjoaa isovanhemmille monenlaisia maksuttomia palveluja.

-Keväällä 2021 Sukupolvien sopu -toiminta järjestää kaksi eriaiheista neljän tapaamiskerran keskusteluryhmää, jotka toteutetaan etänä (Teams-alustan välityksellä). Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä kutsulinkin ryhmään. Ryhmään voi siis osallistua vaikka omalta kotisohvalta.

1.”Ensi kertaa isovanhemmaksi” -ryhmä käynnistyy maaliskuussa ja se on tarkoitetttu ensimmäistä lastenlasta odottaville.

“Ensi kertaa isovanhemmaksi “-ryhmän esittely ja ilmoittautuminen

2. “Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa” -ryhmä käynnistyy maaliskuussa. Ryhmässä pohditaan sitä, miten isovanhempi voi hyödyntää elämänkokemustaan ja viisauttaan ja toimia sukupolvisuhteissa sopua rakentaen ja nuoren perheen vanhemmuutta vahvistaen. Ryhmässä keskitytään isovanhemman omiin tunteisiin, ajatuksiin ja kokemuksiin sekä isovanhemman roolin vahvistamiseen.

“Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa” -keskusteluryhmä isovanhemmille, esittely ja ilmoittautuminen

-Isovanhempien neuvontapuhelin päivystää torstaisin klo 12 – 13 numerossa 040 480 2100. Neuvontapuhelimessa voit keskustella nimettömästi työntekijämme kanssa sinua mietityttävistä kysymyksistä. Puhelu maksaa tavallisen puhelinmaksun verran.

-Voit myös esittää kysymyksiä tai kertoa huolistasi lähettämällä viestin sähköpostineuvontaamme isovanhemmuus@vaestoliitto.fi.

-Korona-aikana henkilökohtaiset keskusteluajat työntekijän kanssa toteutetaan etänä (Teams-palvelun kautta tai puhelimitse).  Keskustelut ovat maksuttomia ja niitä voidaan järjestää viisi kertaa vuoden aikana. Keskustelulle varataan aikaa tunti.  Keskusteluajoilla käydään läpi isovanhemmuuteesi liittyviä, valitsemiasi teemoja.
Voit tehdä ajanvarauksen ja saada lisätietoa palveluistamme sähköpostiosoitteesta isovanhemmuus@vaestoliitto.fi.

Sukupolvien sopu -toiminto ei tarjoa juridista neuvontaa eikä osallistu lapsen huoltajuus -ja tapaamisoikeudellisten kysymysten käsittelyyn.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nyytin chat 23.9. klo 18-20: Treenaa sosiaalisia taitojasi

Korona on muuttanut mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa ja ollaankin jo pitkään opeteltu vuorovaikuttamaan verkossa. Syksyllä tarvitaan...

Nyytin chat 16.9. klo 18-20: Kelpaanko minä kaveriksi?

Onko sinulla kokemuksia yksinäisyydestä tai porukoiden ulkopuolelle jäämisestä? Mietitkö, pitäisikö sinun olla jotenkin toisenlainen...

POIKAST I Yksinäisyys - mitä jos ei oo yhtään kaveria?

Kesälomat pukkaa päälle, mutta kaikille se ei ole välttämättä mukavinta aikaa. Toisille se voi meinata pitkittynyttä yksinoloa tai jopa...