Siirry sisältöön

OmaPeluuri - vertaistukea rahapeliongelmiin verkossa

Julkaistu 31.05.2022 - Tuottanut Sininauhaliitto
Kaipaatko tukea oman pelaamisen pohdintaan ja hallintaan? Haluatko keskustella muiden samaa kokeneiden kanssa? OmaPeluuri on tarkoitettu liikaa pelaaville, heidän läheisilleen sekä työn tueksi pelihaittoja työssään kohtaaville ammattilaisille.

OmaPeluuri on digitaalinen vertaistukeen ja oma-apuun perustuva palvelu, joka toimii kirjautumisen takana osana peluuri.fi -sivustoa. Palvelu on maksuton ja avoinna 24/7.

OmaPeluuri tarjoaa paikan keskusteluille vertaisten ja ammattilaisten kanssa ja sieltä löytyy sekä avoimia että ohjattuja keskustelualueita. Avoimia keskusteluita on rahapelaajille, läheisille ja digipelaajille. Avoimet keskustelut näkyvät kaikille OmaPeluuriin rekisteröityneille. Ohjattujen keskustelualueiden ryhmiin ilmoittaudutaan ja haetaan erikseen. Näiden ryhmien keskustelut näkyvät vain ryhmään osallistuville.

Tehostartti muutokseen on OmaPeluurissa toimiva rahapelaajille tarkoitettu ohjattu ja suljettu verkkovertaisryhmä. Ryhmä kestää seitsemän viikkoa ja sitä ohjaavat Peluurin asiakastyöntekijä sekä peliongelman itse kokenut ja siitä toipunut vertaisohjaaja.

Keskustelun ja ryhmien lisäksi OmaPeluurista löytyy itsenäisesti tehtävä OmaApu-työkirja. Työkirjan tehtävien avulla pelaaja voi arvioida rahapelaamistaan, pohtia tavoitteitaan ja laatia suunnitelman muutoksen tekemiseksi.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä on videopeliongelma?

Tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaaminen on ongelmallista, jos se vaikuttaa kielteisesti pelaajaan tai hänen läheisiinsä. Kielteisiä vaikutuksia...

POIKAST I Kun vanhemmat dokaa

Poikien Puhelimen Poikast-podcastissa keskustellaan tällä kertaa vanhempien alkoholinkäytöstä. Studiossa vieraana Janne Takala...

Restart-ohjelma videopelaajille

Noin kahdeksan viikon Restart-ohjelma on tarkoitettu tietokone-, konsoli- ja mobiilipelaajille, jotka haluavat pohtia omaa pelaamistaan. Maksuttomassa...