Siirry sisältöön

OmaPeluuri - vertaistukea rahapeliongelmiin verkossa

Julkaistu 31.05.2022 - Tuottanut Sininauhaliitto
Kaipaatko tukea oman pelaamisen pohdintaan ja hallintaan? Haluatko keskustella muiden samaa kokeneiden kanssa? OmaPeluuri on tarkoitettu liikaa pelaaville, heidän läheisilleen sekä työn tueksi pelihaittoja työssään kohtaaville ammattilaisille.

OmaPeluuri on digitaalinen vertaistukeen ja oma-apuun perustuva palvelu, joka toimii kirjautumisen takana osana peluuri.fi -sivustoa. Palvelu on maksuton ja avoinna 24/7.

OmaPeluuri tarjoaa paikan keskusteluille vertaisten ja ammattilaisten kanssa ja sieltä löytyy sekä avoimia että ohjattuja keskustelualueita. Avoimia keskusteluita on rahapelaajille, läheisille ja digipelaajille. Avoimet keskustelut näkyvät kaikille OmaPeluuriin rekisteröityneille. Ohjattujen keskustelualueiden ryhmiin ilmoittaudutaan ja haetaan erikseen. Näiden ryhmien keskustelut näkyvät vain ryhmään osallistuville.

Tehostartti muutokseen on OmaPeluurissa toimiva rahapelaajille tarkoitettu ohjattu ja suljettu verkkovertaisryhmä. Ryhmä kestää seitsemän viikkoa ja sitä ohjaavat Peluurin asiakastyöntekijä sekä peliongelman itse kokenut ja siitä toipunut vertaisohjaaja.

Keskustelun ja ryhmien lisäksi OmaPeluurista löytyy itsenäisesti tehtävä OmaApu-työkirja. Työkirjan tehtävien avulla pelaaja voi arvioida rahapelaamistaan, pohtia tavoitteitaan ja laatia suunnitelman muutoksen tekemiseksi.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä peliongelma on?

Ongelmapelaaminen on rahan- tai ajankäytöltään liiallista pelaamista. Se vaikuttaa kielteisesti pelaajaan, hänen läheisiinsä tai muuhun...

Kokemusten puu kertoo tositarinoita rahapeliongelmista

Kokemusten puu kertoo peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista pelaajien omalla äänellä. Sininauhaliiton tieto- ja tukipiste Tiltti on...

Peluurin auttava puhelin ja chat

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101 tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Voit soittaa Peluuriin ma-pe klo 12-18. Puhelu on täysin maksuton ja...