Siirry sisältöön

Munuais- ja maksaliitto: Kursseilta tukea ja hyvinvointia elämään

Julkaistu 03.01.2022 - Tuottanut Munuais- ja maksaliitto ry
Sairastuminen on sekä ihmiselle itselleen että hänen läheisilleen kokemus, jota ei välttämättä tarvitse miettiä ja pohtia yksin. Kursseilla on mahdollisuus tavata saman kokeneita sekä jakaa omia tunteitaan ja kokemuksiaan.

Munuais- ja maksaliitto järjestää ohjattuja ryhmämuotoisia kursseja STEA:n varoilla sekä perheille suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja Kelan tukemana.

Ohjatut ryhmämuotoiset kurssit tukevat munuais- ja maksasairautta sairastavien, dialyysihoidossa olevien sekä elinsiirron saaneiden tai elinsiirtoa odottavien ja heidän läheistensä kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tarjolla on laadukkaita ja kohderyhmän tarpeita vastaavia aikuisten, nuorten ja perhekursseja. Kursseilla kuntoutujat ja heidän läheisensä saavat vertaistukea, tietoa ja voimaa sekä vinkkejä arkeen ja omahoidon toteuttamiseen.

Kurssit ovat osallistujille maksuttomia ja niissä on täysi ylläpito.

STEA:n varoilla järjestetyille kursseille voi hakea ilman lääkärin suositusta, mutta Kelan sopeutumisvalmennuskursseille tarvitaan suositus tai maininta kuntoutussuunnitelmassa.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

POIKAST I Mitä kouluterkkarin vastaanotolla tapahtuu?

Tällä kertaa Poikien Puhelimen podcastissa selvitetään mm. totuus lusikkatesteistä, kun vieraaksi studioon saapuu vuoden vuoden 2020...

Millaisia vaikutuksia syömishäiriöllä voi olla intiimeihin ihmissuhteisiin?

Syömishäiriö voi näyttäytyä syömisen voimakkaana rajoittamisena, hallitsemattomana syömisenä, erityisen ankarien, terveellisten...

PCOS:n vertaistukichat

Elätkö PCOS:n kanssa? Epäiletkö, että oireesi voisivat liittyä siihen? Tervetuloa mukaan PCOS:n vertaistukichattiin!