Siirry sisältöön

Loppuuko yhdyntään liittyvä verenvuoto ajan kanssa?

ID 196558

Olen harrastanut poikaystäväni kanssa yhdyntää muutaman kerran. Kuitenkin aina yhdynnän jälkeen huomaan vuotavani hieman verta. Sama tapahtuu myös orgasmin saadessani. Johtuuko se vain siitä että kyse on ensimmäisistä kerroistani ja lähteekö veren vuoto yhdynnän jälkeen ajan kanssa?

Asiantuntija vastaa

06.08.2020 klo 14:21 , Väestöliitto

Moi ja kiitti viestistä!

Tosi hyvä, että selvittelet asiaa, sillä verenvuodon syy kannattaakin selvittää. Sen takana voi olla erilaisia selityksiä, joten lisätiedoista olisi kovasti apua juuri oikean syyn löytymiseksi. Voit siis tulla juttelemaan tästä lisää seksuaalineuvontachatiimme, sillä lisätietojen avulla erilaisia syitä on helpompi poissulkea. Seuraavaksi kerron muutamasta yleisimmästa verenvuodon aiheuttajasta.

Yhdynnän jälkeinen verenvuoto voi liittyä esimerkiksi jonkinlaiseen nirhaumaan limakalvoilla. Liukuvoiteen käyttäminen voi ennalta ehkäistä niitä. Jos kyseessä olisi immenkalvon venymisestä johtuva vuoto, niin sen pitäisi vähentyä ja lakata kokonaan muutamien yhdyntöjen jälkeen. Myös tulehdukset (esimerkiksi hiiva, seksitauti, emätintulehdus) voivat aiheuttaa verenvuotoa yhdynnässä ja vuoto loppuu, kun tulehdus saadaan hoidettua. Verenvuodon jatkuessa, sen syytä kannattaa siis selvitellä lääkärin vastaanotolla.

Mainitset myös, että verenvuoto liittyy orgasmin kokemiseen. Huomaan, etten ehkä ymmärrä, mitä tarkoitat tällä? Tästäkin asiasta voisit jutella tarkemmin työntekijämme kanssa seksuaalineuvontachatissa. Jäin myös miettimään, että koetkohan myös kipua yhdynnässä? Kipu ja verenvuoto ovat yhdessä merkkejä, joiden syy kannattaa selvittää ja siten pyrkiä vaikuttamaan niihin.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Voit lukea lisää yllä mainituista aiheista, vastauksen alla olevien linkkien kautta. Hyvää elokuun jatkoa sinulle.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten kerron tunteistani samaa sukupuolta olevalle ihastukselleni, jonka seksuaalista suuntautumista en tiedä?

Kertomalla omista tunteista samaa sukupuolta olevalle henkilölle, jonka seksuaalisesta suuntautumisesta sinulla ei ole tietoa, kerrot samalla kertaa...

Miten seksistä voi puhua somessa?

Jokaisella on oikeus rajata sitä, mitä asioita haluaa itsestään jakaa somessa. Omat ja seksikumppanin rajat ovat tärkeitä tunnistaa, ja niitä...

Miksi en saa orgasmia?

Orgasmin saaminen ei välttämättä aina luonnistu toivotulla tavalla. Orgasmin saavuttamiseen voi vaikuttaa moni asia.