Siirry sisältöön

E-pillerit ja raskaaksitulo

ID 188662

Olen seurustellut tyttöystäväni kanssa jo pidempään ja harrastamme seksiä. Hän on käyttänyt ehkäisypillereitä kahden vuoden ajan ja emme ole käyttäneet muuta ehkäisyä. En ole koskaan lauennut hänen sisälleen vaan olemme aina keskeyttäneet yhdynnän juuri ennen siemensyöksyä. Meitä molempia huolestuttaa hieman että voiko hän tulla silti raskaaksi. En osaa sanoa muistaako hän ottaa pillerit joka päivä samaan aikaan mutta uskoisin niin koska tiedän ettei hän halua raskaaksi ja hän on myös sanonut että hän käyttää niitä koko ajan säännöllisesti.

Asiantuntija vastaa

10.06.2020 klo 16:05 , Väestöliitto

Moikka, kiitos kun kirjoitit. Hienoa, että olette puhuneet kumppanisi kanssa ehkäisystä ja sen käytöstä. Ehkäisypillerit ovat oikein ja säännöllisesti otettuna  hyvä ja luotettava raskauden ehkäisymenetelmä. Yleensä hormonaalisen ehkäisyn luotettavuus on yli 99 % luokkaa ja pillerimerkistä riippuen, säännöllinen käyttö lisää luotettavuutta.

Se on totta, että mikään ehkäisy (paitsi ettei harrastaisi laisinkaan emätinyhdyntää!) ei ole 100 % varmaa, mutta teidän tapauksessa en näe syytä sille, miksi ehkäisy ei toimisi toivotulla tavalla.

Ja mitä tulee ns. keskeytettyyn yhdyntään, jota tekin nyt teette –  se ei ole luotettava raskaudenehkäisymenetelmä. Eli todennäköisesti jo nyt peniksestäsi tulee yhdynnän aikana siittiöitä, jotka voisivat aloittaa raskauden.

Jos sinä tai kumppanisi haluatte jatkaa keskusteluja ehkäisystä tai vaikka tästä raskaudenpelosta, tervetuloa seksuaalineuvontachattiimme. Se on ilmainen ja nimetön palvelu kaikille alle 20-vuotiaille nuorille, ja sen aukioloajat löydät painamalla tätä kohtaa tekstistä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miksi ja miten suojautua seksitaudeilta suuseksissä?

Seksitaudit voivat tarttua myös suuseksissä, ja siksi suuseksissä kannattaa aina käyttää kondomia tai suuseksisuojaa, jos ei ole varmuutta...

Sopivankokoisen kondomin valinta

Kun valitaan kondomia, lähdetään aina liikkeelle peniksen koosta ja mallista, eli kondomi valitaan oman peniksen mukaan. Oikeankokoinen kondomi...

Mitä ovat seksitaudit?

Seksitaudit ovat joko bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja, jotka tarttuvat suojaamattomassa seksissä limakalvon tai rikkoutuneen ihon...