Siirry sisältöön

Olenko koukussa runkkaamiseen? -nettikurssi nuorille ja aikuisille

Julkaistu 19.12.2023 - Tuottanut Väestöliitto
Olenko koukussa runkkaamiseen? -nettikurssi auttaa sinua pohtimaan omaa suhdettasi itsetyydytykseen. Itsetyydyttäminen on tavallista eikä siinä itsessään ole mitään haitallista, mutta toisinaan itsetyydytyksestä saattaa muodostua pakonomaista tavalla, joka haittaa seksuaalista ja henkistä hyvinvointia. Kurssi on tällä hetkellä testivaiheessa, ja sitä kehitetään alkuvuodesta 2024.

Hienoa, että olet täällä

Heti alkuun on tärkeää sanoa, että kiitä itseäsi siitä, että olet päättänyt tutkia suhdettasi itsetyydytykseen mikäli sinulla liittyy siihen huolia. Olet aloittamassa matkan, joka voi herättää hankalia tunteita, joten on tärkeää olla itseä kohtaan myötätuntoinen. Mitä myötätuntoisemmin kohtaat sinussa herääviä hankalia tunteita ja ajatuksia, sitä enemmän sinulle vapautuu tilaa tehdä tarpeellisia muutoksia elämässäsi.

Voi olla, että olet kärsinyt seksikäyttäytymisestäsi jo pidempään tai ehkä kärsimys on hiljalleen saanut sinusta otteen. Voi olla, että et ihan tiedä, miksi kärsit. Kurssi voi auttaa sinua tarkastelemaan tilannettasi kokonaisvaltaisemmin ja hakeutumaan tarvittaessa avun piiriin. Olet ehkä kokenut voimakkaita ahdistuksen, häpeän tai syyllisyyden tunteita. Voi olla, että olet suhtautunut itseesi ankarasti, ja tätä ankaruutta on tärkeää purkaa. Tämän kurssin tarkoituksena on auttaa sinua löytämään näkökulmia ja avaimia lukkoon kokeiltavaksi. Oikea avain löytyy, kun etsimisen eteen on valmis tekemään töitä.

Kurssi tarjoaa sinulle näkökulmia itsetyydytykseen ja seksiriippuvuuteen. Pääset tutkimaan omaa suhdettasi siihen sekä harjoittelemaan vaihtoehtoista käyttäytymistä. Kurssi voi toimia ponnahduslautana tuen piiriin hakeutumiseen tai se voi normalisoida sinulle sitä, mitä ennen olet pitänyt epänormaalina. Et takuulla ole mietteidesi kanssa yksin!

Kurssi ei tarjoa lääketieteellisiä mittareita eikä diagnooseja. Kurssi ei myöskään ole itsehoito-opas. Sen ensisijainen tarkoitus on auttaa sinua pohtimaan omaa tilannettasi. Kurssin tekeminen voi avata sinulle näkökulmia sinne, missä aiemmin olet kokenut näköalattomuutta.

Muistathan, että akuuteissa tilanteissa on tärkeää hakeutua terveydenhuoltoon. Mikäli kurssi herättää sinussa voimakasta ja sietämätöntä ahdistusta tai itsetuhoisia ajatuksia, on tärkeää astua taaksepäin ja puntaroida, onko kurssin tekeminen juuri tässä hetkessä viisasta. Samaan aikaan on täysin normaalia, että vaikeita tunteita myös herää jonkin verran. Niitä voi jopa odottaa.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kurssille!

 

 

mustalla pohjalla valkoinen teksti: info

Yleisiä ohjeita kurssille

Tällä kurssilla on hyvä varautua tekemään erilaisia tehtäviä sekä paneutumaan joihinkin tehtäviin mahdollisesti kertoja. Suosittelemme, että et yritä tehdä koko kurssia kerralla vaan etenet tehtävä kerrallaan. Kurssin suorittamiseen on lupa ottaa aikaa. Voit tutkia samaa tehtävää useamman päivän. Kurssin voi kuitenkin suorittaa monella tavalla, ja sinulla on lupa selailla ja valita tehtäviä kokeiluun. Suosittelemme kuitenkin, että tartut rohkeasti myös vaativampiin ja aikaa vieviin tehtäviin. Sinun ei tarvitse ymmärtää heti, mistä on kyse. Anna itsellesi aikaa.

On hyvä varata jokin vihko tai runsaasti paperia ja kynä kurssin suorittamiseen. Toki on mahdollista kirjoittaa asioita myös puhelimelle ylös, mutta prosessi voi näyttää ja tuntua erilaiselta, kun työstät sen paperille. Kannustamme siis kynän ja paperin käyttöön.

Tehtävät voivat olla joiltain osin haastavia, ja aiheet itsessään voivat herättää hankalia tunteita. Tämä on normaalia ja odotettavaa. Tunnista rajasi, mutta uskalla myös hieman haastaa itseäsi!

 

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa...