BETA Siirry sisältöön

Millaisia liikkujia meidän perheessä asuu?

Julkaistu 19.09.2019 - Tuottanut Suomen Sydänliitto ry
Onko teillä elämyshakuisia, mittaamisesta innostuneita tai kilpailuhenkisiä perheenjäseniä? Vai sellaisia, joita liikkuminen ei kiinnosta?

Osa ihmisistä on luonnostaan hyvin liikkuvaisia ja osa vähemmän liikkuvaisia. Samassakin perheessä saattaa olla lapsi, joka juoksee aina, kun pääsee ovesta ulos ja toinen lapsi, joka mielellään istuu hiekkalaatikolla leikkimässä.

Mistä voisi löytää liikkumisen iloa erilaisten perheenjäsenten kanssa? Jaana Karin väitöskirjaan perustuen suomalaisista on löydettävissä 7 erilaista liikkujatyyppiä. Millaisia liikkujia teidän perheessänne asuu?

 

Liikkujatyypit

Lukekaa lyhyet kuvaukset liikkujatyypeistä ja keskustelkaa pareittain mitä liikkujatyyppejä tunnistatte itsestänne ja puolisostanne.

Mikä voisi olla sellainen juttu, joka innostaa sinua, puolisoasi ja teidän perhettä?

Liikutko mieluummin yksin vai ryhmässä, ohjatusti vai omaehtoisesti?

Nautitko kilpailemisesta, itsesi uuvuttamisesta vai rauhallisesta liikkeestä?

Erilaiset liikkujatyypit tykkäävät ja motivoituvat erilaisesta liikkumisesta. Jutusta vinkkejä näiden tyyppien motivoimiseen.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

SYLI-chat

Askarruttaako syöminen, ruoka tai liikunta? Onko oma kehosuhde vinksallaan? SYLI-chatissä pääset juttelemaan näistä ja monista muista mielessä...

Elämäntaitokurssi verkossa

Tervetuloa kanssamme matkalle oppimaan elämäntaitoja! Täällä voimme yhdessä pohtia ja ihmetellä kurssilla käsiteltäviä aiheita.

Mitä on autismi?

Autismi on autismikirjoon kuuluva neurobiologinen keskushermoston kehityshäiriö. Se aiheuttaa hyvin vaihtelevia toiminnallisia esteitä ja ne...