Siirry sisältöön

Arjen tilanteet

Julkaistu 19.09.2019 - Tuottanut Suomen Sydänliitto ry
Jokainen perhe on erilainen. Myös arjen tavat ja tilanteet ovat erilaisia. Mikä toimii hyvin? Mitä haluaisimme kehittää?

Tarina Virtasen perheestä:

Virtasen perheessä on 3 lasta ja vanhemmat. Yhteistä aikaa on vähän, koska isä tekee vuorotyötä. Äidin vastuulla on paljon arjen pyöritys ja kotihommat. Ylipainoa on kertynyt hieman vanhemmille ja äitiä huolestuttaa myös lasten taipumus syödä paljon makeisia ja herkkuja. Perheessä liikutaan lomilla, jolloin mennään kylpylöihin tai laskettelemaan, mutta muuten arjessa liikkuminen jää vähiin. Vanhemmat ovat miettineet miten saada tiukkoihin aikatauluihin aikaa liikkumiselle?

Tarina Kujalan perheestä:

Kujalan perheessä vanhemmat haluaisivat kannustaa lapsia harrastuksiin, mutta lapset eivät ole löytäneet heitä kiinnostavia aiheita. Isompi 10v. poika viihtyy pelilaitteiden äärellä ja pienempi 4v. tyttö on arka menemään mihinkään ryhmätilanteisiin. Vanhemmat ovat neuvottomia kun kotona tulee paljon riitaa ruutuajasta ja ajankäytöstä. Vanhempien omat harrastukset ovat myös jääneet.

Kysymykset ryhmäkeskustelun tueksi:

  • Mitä ajatuksia tarinat herättivät? Kuulostaako niissä jokin tutulta?
  • Mistä teidän perheessä nautitaan? Mitä tykkäätte tehdä yhdessä?
  • MIllaiset asiat auttavat arjessa liikkumaan? Ja mistä motivaatio tulee?
  • Minkä arvosanan teidän perheen liikkumiselle antaisit 1-10? Ja mitä pitäisi tapahtua, että antaisit yhden numeron suuremman?
  • Miten koet teidän perheen ruokailut?
  • Mikä voisi olla yksi asia, joka olisi helppo toteuttaa arjessa ja lisäisi teidän perheen hyvinvointia?

 

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Läheisten chat: Mitä mielessä?

Krooninen kipu, esimerkiksi fibromyalgiasta, endometrioosista, migreenistä, suolistosairauksista tai tuntemattomasta syystä johtuva kipu voi...

Elämäntaitokurssi verkossa 26.10. - 27.11.2020

Tervetuloa matkalle oppimaan elämäntaitoja! Kurssin aikana tutustumme omiin voimavaroihimme, pohdimme jaksamiseen ja hyvinvointiin liiittyviä...

Vertaisryhmächat 18-35 -vuotiaille nuorille aikuisille

Vertaisryhmächat on tarkoitettu syöpää sairastaville tai syövän sairastaneille nuorille aikuisille, jotka pohtivat arkea ja omaa jaksamista.