Siirry sisältöön

4. Minun voimavarani ja selviytymiskeinoni

Julkaistu 26.08.2019 - Tuottanut Etäsope-hanke
Tällä kerralla jaamme kokemuksia omista voimavaroista. Keskustelemme yhdessä, mitkä asiat tuottavat hyvää oloa ja voimia haastavasta sairaudesta tai elämäntilanteesta huolimatta.

Väsymys, kivut tai erinäiset oireet voivat vaikuttaa jaksamiseen. Silloin voimavarojen, eli itselle hyvää oloa tuottavien asioiden huomaaminen ja toteuttaminen voi jäädä taka-alalle. Sen takia voimavaroja on ajoittain hyvä pysähtyä miettimään ja huomaamaan niitä itsessä tai ympäristössä. Pienetkin teot, jotka tuottavat mielihyvää rasittavassa elämäntilanteessa, voivat tuoda tarvittavan tärkeän voimalatauksen tai hetken keskelle päivää.

Käsittelemme aihetta yhdessä keskustellen ja käymällä läpi tekemiänne tehtäviä.

Liity verkkotapaamiseen (29.8. klo 17-19) linkillä, jonka saat sähköpostiisi.

Seuraavaan verkkotapaamiseen aihe ja tehtävä

Ensi viikon verkkotapaamisen (5.9.) aiheena on arjessa toimiminen. Tee sitä varten oheinen tehtävä.

Tehtävä: Mieti seuraavaa tapaamiskertaa varten; mikä asia, apuväline tai toimintatapa tekee sinun arjestasi toimivaa? Oletko kenties löytänyt käteviä kikkoja tai toimivia tapoja, jotka mahdollistavat sinulle arjen rutiinien tai sinulle tärkeiden tekemisten toteutumisen. Entä mitkä ovat sinulle toimivia keinoja jaksaa arjessa väsymyksen kanssa?

Pohdi näitä kysymyksiä ja ota valokuva (kännykällä tai kameralla) hetkestä tai tilanteesta, joka kuvaa sinun hyvää ja toimivaa arkea. Kerro seuraavalla kerralla ottamastasi kuvasta muille.

Vertaisten jakamat oivallukset, kokemukset ja vinkit arjessa toimimisesta ovat hyvin arvokkaita ja ainutlaatuisia! Keskustelemme arkea tukevista toimintatavoista, sekä haasteista ja vuorokausirytmistä ensi viikon tapaamisessa.

 

 

 

 

pdf

selviytyjan_purjeet

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Koskettaako syöpä sinua tai läheistäsi? Tai mietityttääkö syöpään sairastumisen mahdollisuus sinua?

Tervetuloa keskustelemaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajan kanssa. Pohditaan yhdessä tilannettasi ja miten Syöpäyhdistys voisi...

Koskettaako syöpä sinua tai läheistäsi? Tai mietityttääkö syöpään sairastumisen mahdollisuus sinua?

Tervetuloa keskustelemaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sairaanhoitajan kanssa. Pohditaan yhdessä tilannettasi ja miten Syöpäyhdistys voisi...

PCOS:n vertaistukichat

Elätkö PCOS:n kanssa tai epäiletkö, että oireesi voisivat liittyä siihen? Tervetuloa mukaan PCOS:n vertaistukichattiin!