Siirry sisältöön

3. Harvinaissairaus - tietoa, tukea ja ymmärrystä

Julkaistu 20.08.2019 - Tuottanut Etäsope-hanke
Tällä kerralla saamme vastauksia harvinaissairauksien asiantuntijalta ja keskustelemme aiheesta yhdessä.

Verkkotapaamisella on mukana harvinaissairauksien asiantuntija Ulla Parisaari. Hän vastaa teidän kysymyksiinne ja käymme keskustelua harvinaissairauksista ja teitä puhututtavista asioista.

Liity verkkotapaamiseen (22.8. klo 13-15) linkillä, jonka saat sähköpostiisi.

Johdanto ja ennakkotehtävä seuraavaan verkkotapaamiseen

Seuraavalla tapaamiskerralla (29.8. klo 17-19) aiheena ovat voimavarat ja selviytymiskeinot. Tee sitä edeltävästi välitehtävä.

Tehtävä: Voimavarat ja jaksaminen voivat olla koetuksella harvinaisen sairauden uuvuttaessa tai heikentäessä toimintakykyä. Voimavaroja saakin välillä etsimällä etsiä, jos arki ja sairauden tuottamat oireet ovat taakaksi tai jos vaikka kipu väsähdyttää.

Seuraavan viikon tapaamista varten, mieti sellaisia pieniä ja tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua jaksamaan tai jotka saavat sinut huonoina päivinä nousemaan ylös sängystä. Millaiset asiat tuottavat sinulle hyvää oloa, iloa tai mistä nautit ja saat voimia kaiken keskellä?

Etsi ja tunnista näitä tärkeitä arjen asioita itsessäsi ja ympäristössäsi. Kokoa niitä ylös haluamallasi tavalla. Voit kirjoittaa huomioistasi vaikkapa runon, ottaa valokuvia tai etsiä sinua puhuttelevan tai voimauttavan musiikin. Käymme keskustelua jokaisen tekemästä tehtävästä.

Jos haluat, voit miettiä myös omia ”voimavarojen aakkosia”. Katso tehtävä ohjeineen oheisesta PDF-tiedostosta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lapsen nukuttaminen ulkona

Vauvoja on nukutettu kautta aikojen ulkona vaunuissa. Tapa on nykyäänkin suosittu vauvaperheissä. Ulkona nukuttamisessa tulee huomioida vauvan...

Nyytin chat 21.12. klo 18-20: Miten erilaiset oppijat tulisi huomioida opinnoissa?

Korkeakouluissa opiskelee paljon opiskelijoita, joilla on erityisiä tarpeita, ohjauksen, opetuksen ja opiskelukäytäntöjen suhteen. Miten nämä...

Nyytin chat 11.11. klo 18-20: Minä - yksi suuri huijaus?

Oletko pohtinut, miten taustasi, kuten luokka tai sukupuoli, vaikuttaa siihen, miten itsevarmasti navigoit korkeakoulumaailmassa? Koetko omat unelmasi...