Siirry sisältöön

Voimavarat ja kurssin lopetus

Pohditaan kurssin lopuksi millaisia voimavaroja itsellä on ja millainen on paras minä. Lopetellaan kurssia.

Tuottanut Nyyti ry

Moikka!

Nyt kurssin lopuksi tehtävänne on kirjoittaa itsellenne viisi vuotta myöhemmin -kirje. Olisi hienoa, jos julkaisitte sen täällä, mutta jos se tuntuu epämukavalta, voitte pitää sen vain itsellänne. Ohjeet on muokattu Pietikäisen Joustava mieli -kirjasta.

Ohjeet: Tee kaksiosainen kirje:

1. Terveiset kurssilaisille: Kirjoita kirje viisi vuotta työskentelyn jälkeen. Kirjoita siitä, mitä haluaisit elämäsi olevan tuolloin, kun siinä näkyvät sinulle tärkeät asiat. Ole konkreettinen ja kuvaile sitä elämää; missä olet, mitä teet, mitä kuuluu, miten voit, kenen seurassa ym. Voit myös käyttää mielikuvitusta vapaasti, ja kuvitella unelmiasi toteutuneena. Aloitus voisi olla Esim. "Moikka kaikille, Siitä on jo viisi vuotta aikaa, kun kävin elämäntaitokurssin kanssanne. Nykyään minä..."

2. Kirje itselle: Liitä kirjeeseen myös toinen osa: kirjoita, mitä terveisiä viisi vuotta vanhempi, kokeneempi ja viisaampi minäsi haluaisi tulevaisuudesta käsin lähettää sinulle kannustukseksi nykytilanteeseen. Esim. "Moi, Haluan täältä tulevaisuudesta käsin lähettää sinulle tällaiset terveiset..."

Käyttäjä on muokannut viestiä 12.11.2019 klo 12:14

Kiitos kaikille hyvistä keskusteluista ja osallistumisesta! On ollut antoisaa pohtia teidän kanssa elämää ja siihen liittyviä vaikeita ja tärkeitä asioita. Toivon elämäänne jaksamista, rentoutta ja innostavaa tekemistä. Lukisin mielelläni kirjoittamianne kirjeitä, mutta ymmärrän myös, että niiden julkaiseminen saattaa tuntua liian henkilökohtaiselta. Toivottavasti kuitenkin kirjoitatte kirjeen itsellenne motivoimaan silloin, kun elämä tuntuu hankalalta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kipupotilaiden läheisten chat 3.7.2020

Mikä juuri nyt mietityttää eniten? Jokin kroonista kipua sairastavaan liittyvä ja arkeanne haastava asia vai jokin aivan muu? Tässä illassa...

Miten voi saada tyttöystävän?

Vihdoin ja viimein Poikien Puhelin päräyttää omat vinkit kautta aikojen yhteen meiltä kysytyimpään kysymykseen: Miten saan tyttöystävän?...