Siirry sisältöön

Omat voimavarani

Tässä kurssin viimeisessä ketjussa jutellaan vielä omista voimavaroista. Voimavaroista chattaillaan keskiviikkona 1.4.2020 klo 16 - 17.

Tuottanut Nyyti ry
Voimavarakeskeisessä lähestymistavassa elämää suunnitellaan vahvuuksien varaan. Kun ihminen toteuttaa kykyjään, lahjojaan sekä henkilökohtaisia mielenkiinnon kohteitaan elämässään, hän panostaa asioihin, jotka tuottavat pitkäkestoista mielihyvää. Tästä syystä on tärkeää tiedostaa ja panostaa sellaisiin toimintoihin, joissa on luontaisesti hyvä ja joiden suorittaminen ei vaadi kohtuuttomia ponnistuksia. Ihminen kehittyy tutkimusten mukaan enemmän panostamalla olemassa oleviin vahvuuksiinsa ja kykyihinsä, kuin kehittämällä heikkouksiaan. Tästä syystä on hyvä ensisijaisesti panostaa alueisiin, joissa on jo hyvä ja vahvojen alueiden kautta kehittää heikkouksiaan. TUNNISTA, MISTÄ SAAT VOIMAA ARKEESI Elämäntaitokurssilla on käyty läpi monia arkeen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Voimavarat ovat juuri niitä asioita, jotka antavat sinulle puhtia arkeen. Ne voivat olla omia ominaisuuksiasi tai ympäristöön liittyviä asioita. Voimavaroja voivat olla esimerkiksi hyvät ihmissuhteet, järjestelmällinen luonne, kyky suunnitella tulevaa tai vaikkapa tuttu lähikauppias, joka myy viimeistä myyntipäivää lähestyvät leivät alehinnalla. Kun paikallistat juuri ne asiat, jotka sinulla toimivat hyvin ja ovat vahvuuksiasi, voit hyödyntää niitä laajemminkin. Voimavaroja voidaan verrata luonnonvaroihin: ne kuluvat käytössä, mutta uusiutuvat jatkuvasti. Muistathan käyttää voimavarojasi monipuolisesti. Ne auttavat sinua voimaantumaan eli toimimaan tavalla, jossa itse olet vastuussa, ja määräät itsestäsi ja elämästäsi. POHDITTAVAKSI
  • Millainen on paras minäsi?
  • Mistä puolista pidät itsessäsi?
  • Millaisia voimavaroja sinulla on?
  • Mieti, mikä voisi olla sinun voimalauseesi?Malleja opiskeljoiden voimalauseista löytyy oppaan luvusta 6.
Käyttäjä on muokannut viestiä 31.03.2020 klo 11:02

Voimavarakeskeisessä lähestymistavassa elämää suunnitellaan vahvuuksien varaan. Kun ihminen toteuttaa kykyjään, lahjojaan sekä henkilökohtaisia mielenkiinnon kohteitaan elämässään, hän panostaa asioihin, jotka tuottavat pitkäkestoista mielihyvää. Tästä syystä on tärkeää tiedostaa ja panostaa sellaisiin toimintoihin, joissa on luontaisesti hyvä ja joiden suorittaminen ei vaadi kohtuuttomia ponnistuksia.

Ihminen kehittyy tutkimusten mukaan enemmän panostamalla olemassa oleviin vahvuuksiinsa ja kykyihinsä, kuin kehittämällä heikkouksiaan. Tästä syystä on hyvä ensisijaisesti panostaa alueisiin, joissa on jo hyvä ja vahvojen alueiden kautta kehittää heikkouksiaan. 

TUNNISTA, MISTÄ SAAT VOIMAA ARKEESI

Elämäntaitokurssilla on käyty läpi monia arkeen ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Voimavarat ovat juuri niitä asioita, jotka antavat sinulle puhtia arkeen. Ne voivat olla omia ominaisuuksiasi tai ympäristöön liittyviä asioita.

Voimavaroja voivat olla esimerkiksi hyvät ihmissuhteet, järjestelmällinen luonne, kyky suunnitella tulevaa tai vaikkapa tuttu lähikauppias, joka myy viimeistä myyntipäivää lähestyvät leivät alehinnalla.

Kun paikallistat juuri ne asiat, jotka sinulla toimivat hyvin ja ovat vahvuuksiasi, voit hyödyntää niitä laajemminkin. Voimavaroja voidaan verrata luonnonvaroihin: ne kuluvat käytössä, mutta uusiutuvat jatkuvasti. Muistathan käyttää voimavarojasi monipuolisesti. Ne auttavat sinua voimaantumaan eli toimimaan tavalla, jossa itse olet vastuussa, ja määräät itsestäsi ja elämästäsi.

POHDITTAVAKSI

Millainen on paras minäsi? 

Mistä puolista pidät itsessäsi? 

Millaisia voimavaroja sinulla on?  

MIKÄ ON SINUN VOIMALAUSEESI

Affirmaatiot eli voimalauseet ovat keino muuttaa ajatuksia ja uskomuksia. Voimalauseet auttavat meitä näkemään asiat haluamallamme tavalla. Voimme käyttää voimalausetta yleisenä mottona elämässä tai hyvää mieltä tuovana ajatuksena haasteiden edessä. Voimalause voi kulkea aina mukanasi esimerkiksi puhelimessa, olla kiinnitettynä jääkaappisi oveen, lukea päiväkirjassasi tai olla ylipäänsä vahvana mielessäsi - valmiina käyttöön, kun sitä tarvitaan.

Mieti, mikä voisi olla sinun voimalauseesi? Lista opiskeljoiden erilaisista voimalauseista löytyy oppaan luvusta 6.

 

 

Käyttäjä on muokannut viestiä 31.03.2020 klo 11:05

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten voi saada tyttöystävän?

Vihdoin ja viimein Poikien Puhelin päräyttää omat vinkit kautta aikojen yhteen meiltä kysytyimpään kysymykseen: Miten saan tyttöystävän?...

Miks toi sai enemmän?! - Millintarkkaa sisarusrakkautta

Kaksosten kesken tuplaantuu sisarussuhteen onni ja parku. Vanhempikin voi tuskastua ainaiseen kilpailuun, riitelyyn ja millintarkkaan tasapuolisuuden...

Rakkaussuhdetuokio: Rakkaussuhteen voimavarat

Mistä muodostuu hyvinvoiva rakkaussuhde? Millä pienilläkin keinoilla voi itse lisätä suhteen hyvinvointia? Lämpimästi tervetuloa...