Siirry sisältöön

Kysymyksiä yhteiskunnan tuesta

Käymme kurssilla läpi yhteiskunnan tukimuotoja sen mukaan, mitkä asiat ovat sinulle ajankohtaisia ja tarpeellisia. Kirjoita tähän kysymyksiä, joihin sosiaaliturvan asiantuntija vastaa verkkotapaamisessa.

Tuottanut Etäsope-hanke

Mihin kysymyksiin yhteiskunnan tukimuodoista sinä haluaisit vastauksen sosiaaliturvan asiantuntijalta?

 

Ovatko kaikki automaattisesti oikeutettuja sosiaalityöntekijän palveluihin? Onko kaikissa sairaaloissa sos.työntekijä?

Kun haluaa tietää mihin on oikeutettu (etuudet, kuntoutus) nyt harvinaisesti sairaana, niin onko oikea henkilö sairaalan sos.työntekijä vai kaupungin/sosiaalitoimen työntekijä? Onko heillä samat tiedot erikoistapauksissa? Voiko heille saada puhelinajan jos on vaikea lähteä kotoa?

Onko sairaan kaikki oikeudet/etuudet/kuntoutus yms kirjattu jonnekin kaikille tiedoksi? 

Miksi sosiaalityöntekijän avusta ei kerrota missään? Tietoa on itse todella vaikea löytää ja löytyvät neuvot ovat yleensä kapulakieltä.

Jos hakee esim. kuntoutukseen, auttaako sos.työntekijä hakemuksen teossa? Todella hankala päästä.

Jos asuu alueella, missä mitään apua on vaikea saada, voiko sos.työntekijä auttaa mitenkään? Mistä saa varmasti apua? (Tiedän useampia ihmisiä, asuvat samalla alueella, jotka eivät ole saaneet apua. Päivystyksestä ei saa apua. Lääkärit vaihtuvat jatkuvasti ja vastaanottoaikoja siirrellään ja muutetaan puhelinajoiksi. Jos kyselee liikaa, lääkäri on sanonut että kemiat eivät selvästi pelaa, parasta vaihtaa toiseen lääkäriin yms.)

Tiettyjä kunnan palveluja saa vain, jos sairaus on listattu. Harvinaisia sairauksia ei ole ikinä listattu mihinkään, vaikka olisivat hyvinkin samanlaisia kuin jotkut tunnetummat. Voiko sellaisiin hakea, tarvitaanko lääkärin todistus? (Itse sairastan neurosarkoidoosia, missä on hyvin paljon samaa kuin MS-taudissa. Mutta jos vaatimuslistalla on MS-tauti, kannattaako edes hakea kurssille tms?)

 

 

 

Olin yhteydessä Validia Helsinkiin kuntosaliasian tiimoilta. Kuntosali on talon ulkopuolisille käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin  klo 18.000- 20.00. Kertakäynti maksaa 4 € ja kymmenen kerran sarjalippu 33 €.  Lippuja voi ostaa sisäänkäyntikerroksen Amiga ravintolasta. Talon piha-alueella on maksullinen  pysäköinti, toki Invapysäköintiluvalla voi pysäköidä kaikille paikoille maksutta.    

Validia  Helsingin osoite on   Nordenskiöldinkatu 18 B, Helsinki. 

Sali on tarkoitettu nimenomaan liikuntarajoitteisille henkilöille. Kyseisillä vuoroilla on jonkin verran kävijöitä, mutta mitään erityistä ruuhkaa siellä ei ole, joten hyvin mahtuu mukaan!   

Käyttäjä on muokannut viestiä 01.03.2019 klo 12:38

Minulla on se käsitys, että saan sairaanhoitoon ja terveydenhoitoon ne palvelut, joihin selkäydinpolin lääkäri kirjoittaa lähetteen. Itsessään ne palvelut ovat kai kaventuneet ja sinne on todennäköisesti tullut rahakattoa. Laatu ei myöskään vastaa. Kaupungin fyssari on tuttu alkuvuosilta. Laitteet olivat epäkunnossa, aika meni toimiviin jonottaessa, fyssari katseli maisemia ulos ikkunasta jne. Kun katkaisin käteni, oli palvelu parempaa, vaikka ei olisi uskonut. Hoitaja tuli kotiin katsomaan että teen oikein liikkeet. Nyt on joku ohjaus liikuntaan ehkä tiedossa. Kelaan olen kyllä oikein perusteellisesti pettynyt.

Itse asiassa minusta olisi tarpeellisempaa että saisi vaikka atk-apua kotiin ja laitteiden hankintaan (tulostin alkaa juuri hajota ja se on vain pari vuotta vanha) kun on niin paljon pakollista asiointia koneella. Ei enää millään pysy ajan tasalla kehityksessä ja postimyynnistä tulee usein sopimatonta tavaraa.

Kirjaston kotipalvelu toimii, se on varma.

Käyttäjä on muokannut viestiä 25.02.2019 klo 19:29

Se huollettaa, kun tulee taas 60 päivää täyteen ja palkka putoaa taas selvästi. Kuitenkin on ne pakolliset menot ja "ihanat" pikku yllätykset aina päälle! Onko oikeutettu asumistukeen, vaikka asuu omistus asunnossa, tai muihin mahdollisiin tukiin. Jo junaliput on yks ylimääräinen menoerä, kun kontrolleissa pitää Helsingissä käydä ja auton ajo itse on ainakin 3 kuukautta taas kiellossa. Onko oikeutettu mihinkään ja mistä olisi oikea osoite niitä tiedustella???

Hei kaikki,

Kiitos kysymyksistä, jotka on välitetty sosiaaliturva-asiantuntija Paula Salmiselle. Tapaamisiin skypessä!

t. Marja

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tukea äideille -itseopiskelukurssi

Tämä verkkokurssi on suunnattu äideille, jotka ovat huolissaan omasta jaksamisestaan ja hyvinvoinnistaan. Kurssi on tuotettu osana Äidit irti...

PCOS:n vertaistukichat

Elätkö PCOS:n kanssa tai epäiletkö, että oireesi voisivat liittyä siihen? Tervetuloa mukaan PCOS:n vertaistukichattiin!

Vertaisryhmächat syöpää sairastavan lapsen vanhemmille

Vertaisryhmächat on tarkoitettu syöpää sairastavan tai syövän sairastaneen lapsen vanhemmille, jotka pohtivat arkea ja omaa jaksamista....