BETA Siirry sisältöön

Pois muuttavan vanhemman yhteydenpito lapsiin

Julkaistu 18.12.2018 - Tuottanut Väestöliitto
Pidä katkeamatonta yhteyttä lapsiin tapaamisten ja puheluiden, tekstiviestien sekä sähköpostin välityksellä eron jälkeen. Se antaa lapselle tunteen siitä, että hänestä välitetään ja häntä rakastetaan.

Vaikkei lapsi ole kovin puhelias esim. puhelimessa, hänelle jää kuitenkin mieleen, että isä tai äiti ottaa häneen yhteyttä ja kyselee kuulumisia. Aikuisen tehtävä on ylläpitää yhteydenpitoa.

Pidä lupaukset lapselle tai käsittele muutokset ja esteet selvästi lapsen kanssa. Pyri toimimaan vanhempana, ei kaverina, lasten kanssa eron jälkeenkin. Huolehdi sovitusta elatusavusta. Se on konkreettinen tapa osoittaa lapselle välittävänsä ja huolehtivansa hänestä edelleen. Samaa viestiä voi välittää myös suhtautumalla vakavasti lapsen taloudellisiin erityistarpeisiin.

Kirjoittanut: Vanhemmuuden asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

"Lomat uusperheissä" Teemachat

Lomien järjestely mietityttää usein uusperheissä. Lasten loma-ajat, biovanhemman tekemät oletukset, bonusvanhemman tarpeet, omat aikataulut ja...

Mitä on kannustava kasvatus?

Luennolla keskustellaan siitä, mitä kuuluu kannustavaan ja myönteiseen kasvatukseen. Mikä on esimerkiksi vanhemman oman kasvuhistorian merkitys ja...

Kehu kaveria -vanhempienvertaisryhmän kannustava päätös

Oli mukavaa, että pääsit tänään ryhmään. Toivottavasti sinulla oli mukavaa.