Siirry sisältöön

Pienperheyhdistyksen vertaistoiminta kannattelee

29.09.2021 klo 14:19 - Kirjoittanut Jaana Hartikainen , Viestintäkoordinaattori , Pienperheyhdistys ry
Oletko perheesi ainoa vanhempi? Tule mukaan Pienperheyhdistyksen toimintaan tapaamaan muita yksin- ja yhteishuoltajia.

Pienperheyhdistys toimii yhden vanhemman perheiden aseman ja hyvinvoinnin parantamiseksi. Pääkaupunkiseudulla perheille järjestetään vertais- ja ryhmätoimintaa sekä retkiä, leirejä ja tapahtumia. Myös kauempana asuvat voivat helposti osallistua leireille tai verkkotoimintaan.

Vertaistoiminnassa erilaiset yhden vanhemman perheet kohtaavat toisiaan, virkistyvät ja saavat uusia ystäviä. Oma taakka voi keventyä, kun kuulee muiden elävän samanlaisessa tilanteessa. Myös mukana olevat lapset ja nuoret saavat nauttia ikätovereidensa seurasta.

Vanhemmuutta tuetaan pääkaupunkiseudulla esim. järjestämällä vanhempien vertaisryhmiä, joissa esim. leskiksi jääneet voivat tavata toisiaan tai teinien vanhemmat saavat arjen tukea toisiltaan. Näiden vanhempien teemallisten tapaamisten ajaksi on lapsille järjestetty omaa toimintaa.

Tenavatuvat, joihin lapsen voi viedä muutaman tunnin ajaksi hoitoon,  tarjoavat yksin perheen arkea kannattelevalle tärkeitä hengähdystaukoja. Tenavatupia järjestetään eri kaupunginosissa pääkaupunkiseudulla.

Tule mukaan toimintaan! Seuraa tulevaa toimintaa kotisivuilta tai liity heti jäseneksi, niin saat parin viikon välein tiedotteen uusimmista toiminnoista.

https://www.pienperhe.fi/

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

PCOS:n vertaistukichat

Elätkö PCOS:n kanssa? Epäiletkö, että oireesi voisivat liittyä siihen? Tervetuloa mukaan PCOS:n vertaistukichattiin!

Nuorten aikuisten vertaisryhmächat

Vertaisryhmächat on tarkoitettu syöpää sairastaville tai syövän sairastaneille nuorille aikuisille, jotka pohtivat arkea ja omaa jaksamista....

Endometrioosin ja adenomyoosin vertaistukichat 11.10.2022

Elätkö endometrioosin tai adenomyoosin kanssa? Epäiletkö, että gynekologiset oireesi voisivat liittyä niihin? Tervetuloa mukaan endometrioosin...