Siirry sisältöön

Parisuhteen Happy Hour

28.10.2018 klo 21:12 - Tuottanut Väestöliitto
Parisuhde on yhteinen matka, johon mahtuu taivallusta auringonpaisteessa, mutta myös huonoa säätä ja vastoinkäymisiä. Kukoistaakseen ja kasvaakseen terveesti, myös parisuhde vaatii hoitamista.

Moni ongelma on vältettävissä, kun muistaa parisuhteen Happy Hourin. Se tarkoittaa yhden viikoittaisen tunnin varaamista omalle parisuhteelle. Tunnin aikana voi vaihtaa kuulumisia, nostaa mieltäpainavan asian esiin, nauttia yhteisestä ajasta, saunoa tai vaikkapa käydä leffassa.

Miksi parisuhdetta kannattaa hoitaa ja ottaa puheeksi parisuhteeseen liittyviä asioita? Hyvä parisuhde tuottaa elämään suurta tyydytystä ja iloa, ja se on tutkitusti tärkeä elämänlaatua parantava tekijä. Parisuhdetyytyväisyydellä on suuri merkitys yksilön hyvinvointiin.

Toimivien parisuhteiden osapuolilla on esimerkiksi vähemmän psyykkisiä paineita ja jopa vähemmän sairastavuutta. Parisuhteen toimivuus heijastuu myös vanhemmuuteen ja lasten hyvinvointiin. Toimiva parisuhde odotusaikana tukee isyyttä mm. helpottaen miehen tietä isän rooliin ja nostaen miehen osallistumista lastenhoitoon. Parisuhteista saa voimaa ja niihin kannattaa panostaa.

Hoitakaa parisuhdettanne – tunti viikossa tekee ihmeitä!

Kirjoittanut: Vanhemmuuden asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Bonusvanhemmuus- Chat 26.5.2021

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.

Sosiaaliset tunteet: Mitä on terve häpeä ja terve syyllisyys?

Häpeä ja syyllisyys ovat sosiaalisia tunteita, jotka kehittyvät perustunteita myöhemmin noin 1-3 vuoden iässä. Molempien tunteiden on tarkoitus...

Miten seurustelukumppania voi tukea vaikeissa tilanteissa?

Toisinaan seurustelusuhteissa tulee vastaan tilanteita, jolloin kumppani kaipaa sinulta tukea. Tuen osoittaminen ei välttämättä aina tunnu...