Siirry sisältöön

Levitä toivoa -älä koronaa

Julkaistu 25.03.2020 - Tuottanut Väestöliitto
Monen mielestä epätietoisuudessa ja keskeneräisyydessä -omanlaisessa välitilassa – eläminen on raskainta. Yhtäkkiä emme pystykään hallitsemaan elämäämme niin kuin vain hetki sitten pystyimme. Emme tiedä huomisen tai ensiviikon olosuhteita.

Valintamme eivät ole vain omissa käsissämme. Moni uupuu jatkuvaan uutisvirran seurantaan. Mikä kaikki taas muuttuu? Mitä meille tapahtuu? Ahdistus ja toivottomuus pyrkivät valtaamaan mielen.

Järjestä itsellesi ja läheisillesi päivittäin koronavapaita hetkiä. On lupa olla välillä myös iloinen, toiveikas -jopa nauraa. Se ei tarkoita sitä, ettetkö ottaisi annettuja viranomaisohjeita vakavasti. Päinvastoin, jaksat varmasti paremmin kestää tämän ennustamattoman pitkän poikkeusjakson, kun unohdat pieneksi hetkeksi koronan värittämän maailman.

Älä hylkää iloa ja toivoa! Olosuhteisiin emme voi nyt vaikuttaa, mutta asenteeseen kyllä. Annetaan myös lasten nähdä toivo silmissämme.

Pyöritä vaikka hetki hulavannetta, soita rumpuja, lähde pyörälenkille, pelaa lautapelejä, soita videopuhelu isovanhemmille.

Toimi vastuullisesti–levitä toivoa, älä koronaa.

Asiasanat: korona, koronavirus, korona-virus, corona, covid-19, covid19

Väestöliitto tukee koronakriisissä monella tavalla. Tutustu palveluihimme seuraavan sivun kautta: https://www.hyvakysymys.fi/korona

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nyytin chat klo 15 - 17: Miten käy opintojen, kun korona estää opetuksen?

Mitä jos valmistuminen viivästyy koronanan takia? Joustaako opinnot ja oppilaitos koronan takia? Entä miten käy tukien?

Korona – mitä tästä pitäisi ajatella?

Koronavirus maailmalla ja Suomessa vaikuttaa jokaisen arkeen. Uusi ja nopeasti muuttuva tilanne herättää monelle huolta ja kysymyksiä. Poikien...