Siirry sisältöön

Levitä toivoa -älä koronaa

25.03.2020 klo 15:38 - Tuottanut Väestöliitto
Monen mielestä epätietoisuudessa ja keskeneräisyydessä -omanlaisessa välitilassa – eläminen on raskainta. Yhtäkkiä emme pystykään hallitsemaan elämäämme niin kuin vain hetki sitten pystyimme. Emme tiedä huomisen tai ensiviikon olosuhteita.

Valintamme eivät ole vain omissa käsissämme. Moni uupuu jatkuvaan uutisvirran seurantaan. Mikä kaikki taas muuttuu? Mitä meille tapahtuu? Ahdistus ja toivottomuus pyrkivät valtaamaan mielen.

Järjestä itsellesi ja läheisillesi päivittäin koronavapaita hetkiä. On lupa olla välillä myös iloinen, toiveikas -jopa nauraa. Se ei tarkoita sitä, ettetkö ottaisi annettuja viranomaisohjeita vakavasti. Päinvastoin, jaksat varmasti paremmin kestää tämän ennustamattoman pitkän poikkeusjakson, kun unohdat pieneksi hetkeksi koronan värittämän maailman.

Älä hylkää iloa ja toivoa! Olosuhteisiin emme voi nyt vaikuttaa, mutta asenteeseen kyllä. Annetaan myös lasten nähdä toivo silmissämme.

Pyöritä vaikka hetki hulavannetta, soita rumpuja, lähde pyörälenkille, pelaa lautapelejä, soita videopuhelu isovanhemmille.

Toimi vastuullisesti–levitä toivoa, älä koronaa.

Asiasanat: korona, koronavirus, korona-virus, corona, covid-19, covid19

Väestöliitto tukee koronakriisissä monella tavalla. Tutustu palveluihimme seuraavan sivun kautta: https://www.hyvakysymys.fi/korona

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Huolehdi itsestäsi myös ruuhkaisina aikoina

Mikäli arjessasi on tapahtunut muutoksia, kuten uusi työ tai töihinpaluu pitkältä kesälomalta tai vaikkapa vanhempainvapaalta, anna itsellesi ja...

Toimintaa yhden vanhemman perheille

Pienperheyhdistys järjestää toimintaa perheille, joiden arkea on luotsaamassa yksi aikuinen. Mukaan voit tulla niin yksin- kuin yhteishuoltajana.

Nyytin chat 16.12. klo 18-20: Miten menee loppuvuodesta 2021 - ihan oikeesti?

Vuosi 2021 on lopussa- toinen poikkeusvuosi. Miten voit vuoden jälkeen? Mitä 2021 toi elämääsi? Veikö se jotain elämästäsi? Muuttiko se sinun...