Siirry sisältöön

”Ensi kertaa isovanhemmaksi” -ensimmäistä lapsenlasta odottavan keskusteluryhmä

05.02.2021 klo 13:56 - Kirjoittanut Minna Oulasmaa , Vastuuasiantuntija Sukupolvien sopu , Väestöliitto
Nahka luodaan käärmeen lailla uusiksi, kun äidistä tai isästä tulee isovanhempi ensimmäistä kertaa. Hän ei ole koskaan aiemmin ollut siinä roolissa ja tehtävässä. Se on jotain uutta ja ihmeellistä. Uuden nahan kuviointia voi mielessään suunnitella, mutta lopputulos yllättää lähes aina. Jokaisen tarina kohti isovanhemmuutta on omanlaisensa. Minkälainen on sinun tarinasi?

-Ehditkö haaveilla vauvantuoksusta jo pitkään, ennen kuin kuulit raskausuutisen?
-Vai yllättikö raskaus niin tulevat vanhempansa kuin sinutkin?
-Onko odottaja saamassa vauvan yksin?
-Onko vauva syntymässä haasteellisiin olosuhteisiin?
-Huolettaako oma terveytesi ja jaksaminen?

Jo tietoisuus tulevasta isovanhemmuudesta herättää monenlaisia tunteita, jotka seilaavat laidasta laitaan. Tunteet voivat tuntua myös hyvin ristiriitaisilta keskenään. Kuplivaa odotusta, valtavaa iloa ja hykerrystä – toisaalta huolta ja epäilyä, miten tulevan lapsen vanhemmat pärjäävät huoltajina ja toistensa kanssa, ja kestääkö heidän suhteensa.

Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi neljän etätapaamiskerran keskusteluryhmään.
Voit halutessasi osallistua myös ryhmää edeltävään suunnittelupalaveriin, missä pääset vaikuttamaan ryhmäkertojen sisältöön.
Ryhmä toteutetaan Teams -alustan välityksellä ja se on maksuton.
Ryhmän toteuttaa Väestöliiton Sukupolvien sopu -toiminta.

Ryhmän suunnittelupalaveri pidetään tiistaina 16.3.2021 klo 16.30-17.30 ja tapaamiskerrat ovat neljänä peräkkäisenä tiistaina, aina samaan aikaan klo 17-18.30, alkaen ti 23.3.2021.

Ryhmässä ei käsitellä lapsen huoltajuus -ja tapaamisoikeudellisia riitoja, juridisia kysymyksiä tai poliisiasioita. Ryhmä keskittyy isovanhemman omien tunteiden käsittelyyn.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan isovanhemmuus@vaestoliitto.fi

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten seurustelukumppania voi tukea vaikeissa tilanteissa?

Toisinaan seurustelusuhteissa tulee vastaan tilanteita, jolloin kumppani kaipaa sinulta tukea. Tuen osoittaminen ei välttämättä aina tunnu...

Isovanhemmille tukea Sukupolvien sopu toiminnassa keväällä 2021

Kaipaatko henkilökohtaista keskusteluapua tai ohjatun ryhmän vertaistukea isovanhemmuuden pulmiin? (korona-aikana etänä) Väestöliiton...

”Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa” -keskusteluryhmä isovanhemmille

Tunne-elämän vaikeuksia ei pääse pakoon sukupolvien ketjussa. Monella isovanhemmalla on ongelmia aikuistuneiden lastensa tai heidän puolisoidensa...