Siirry sisältöön

Tehtävät

Tehtävissä annettujen ohjeiden avulla voi itsenäisesti työstää tai harjoitella haluamaansa asiaa. Tehtävät voivat sisältää esimerkiksi keskustelemista, kirjoittamista, piirtämistä tai maalaamista. Tehtävän tekeminen voi vaatia tulostimen, kynien, paperin tai muiden välineiden käyttöä.

Lue täältä, kuinka henkilötietojasi käsitellään tehtävissä.

Tässä osuudessa voitte käsitellä yhdessä lapsen kanssa digilaitteiden vaikutuksia keskittymiseen. Lue alapuolella olevat tehtävänannot. Vastatkaa sitten lapsen kanssa yhdessä kysymyksiin.
Tuottanut Pelastakaa Lapset ry
rikkinäinen sydä
Nettideittailu voi olla monimutkaista, ja joskus siihen voi liittyä tilanteita, joissa tulee ghostatuksi, manipuloiduksi tai muuten ikävästi kohdelluksi. On tärkeää suojella omia tunteitaan näissä tilanteissa. Alla on muutamia vinkkejä ja tehtäviä omien...
Tuottanut Väestöliitto
Sinkkuus on täysin ok, ja monet sinkut ovat elämäänsä hyvin tyytyvisiä. Jos kuitenkin olet pitkään etsinyt kumppania, tässä harjoituksia positiivisuuden ylläpitämiseksi. Parin löytäminen on niin usein kiinni sattumasta, että et voi syyttää itseäsi. ...
Tuottanut Väestöliitto
Tuntemattomien tapaaminen ja kahvittelu ihan uusien ihmisten kanssa voi olla joskus liian jännittävää. Voi olla että sinua hermostuttaa ja ujostuttaa, mutta ujouteenkin auttaa harjoittelu.
Tuottanut Väestöliitto
Deittailu voi olla vauhdikasta. Uusia kohtaamisia tulee eteen, vaikka olisit jo valmis seurusteluun. Ethän anna tilanteen lannistaa sinua tai uskoa itseesi. Olet jollekin juuri se oikea, mutta te kaksi ette ole vielä kohdanneet! Alla kuusiosainen itsetuntoa vahvistava...
Tuottanut Väestöliitto
Deittiuupumus on tila, jossa tunnet uupumusta, turhautumista ja masennusta deittailuprosessin seurauksena. Se voi johtua jatkuvasta pettymysten kokemisesta, toistuvista epäonnistumisista tai pitkittyneestä yksinäisyyden tunteesta deittailun aikana.
Tuottanut Väestöliitto
Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän. Videolla keskitytään erityisesti sellaisiin tilanteisiin, jossa auttamistyö tapahtuu verkkoympäristöissä ja tuettavat ovat lapsia ja nuoria.
Tuottanut Pelastakaa Lapset ry
Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos nuori ei halua tai pysty ottamaan apua vastaan chat-keskustelussa.
Tuottanut Pelastakaa Lapset ry
Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten käsitellä omaa riittämättömyyden kokemusta.
Tuottanut Pelastakaa Lapset ry

Kosketusharjoitus itselle

Jokaisella ihmisellä on tarve saada kosketusta. Syystä tai toisesta moni elää kosketusvajeessa. Tämän harjoituksen tarkoitus on oppia antamaan kosketusta itselle ja saada tuntumaa kehon aistimuksiin ja niihin liittyviin tuntemuksiin/tunteisiin. Harjoitukseen on...
Tuottanut Väestöliitto
Lataa lisää